chleb wiki

 

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na trzecie spotkanie w ramach WSZECHNICY PAN „Człowiek – Środowisko – Żywność – Zdrowie” – dwugłos w sprawie. 28 listopada o godz. 13.00 na platformie Teams odbędą się wykłady pod wspólną nazwą „Dwugłos o produkcji pieczywa i jego wartości żywieniowej”. Prof. dr hab. inż. Katarzyna M. Majewska (Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie) wygłosi prelekcję na temat „Produkcja pieczywa – tradycja i nowoczesność”, a dr inż. Krzysztof Dziedzic (Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, Pracownia Chemii i Technologii Zbóż, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu) przedstawi wykład pt. „Chleb marzeń – wczoraj, dzisiaj, jutro”. Poniżej link do spotkania:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3abd8dc5abe6314fcdbdf8e2233d972f24%40thread.tacv2/1697540445618?context=%7b%22Tid%22%3a%22c09e1b13-b101-4ccc-9d9b-05118a718591%22%2c%22Oid%22%3a%223d9427a6-8e80-47b7-887a-726d4b6219e0%22%7d

Spotkanie poprowadzi dr hab. Adam Jurgoński, prof. IRZBŻ PAN (Zakład Biologicznych Funkcji Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie), członek Komisji Nauk o Życiu, sekcja Nauk o Żywności i Żywieniu.